Over

Anja Brand

Deze website is opgezet door Anja Brand, kunstenaar en kunstdocent op een middelbare school. Met deze website wil ze met name jongeren enthousiast maken voor ‘Kunst op de digitale snelweg’: Digitale kunst en kunst die ontstaan is door de invloed van computers en internet. Ook wil ze jongeren nieuwsgierig maken naar de achterliggende technieken en mechanismen van software, internet en social media.

Voor meer informatie en contact:
http://www.anjaranja.nl/portfolio/vrij-werk/

Digitale kunst

Dit zegt de wikipedia over digitale kunst:
Digitale kunst is een vorm van hedendaagse kunst vanaf 1970 in de 20ste eeuw die met behulp van een digitaal proces is gemaakt en waarbij de computer een belangrijke rol speelt. Verwante en soms overlappende begrippen zijn multimedia, mediakunst, nieuwe media en interactieve kunst.

Kunstenaars gebruikten tot 1990 meestal analoge media. Met de komst van eerste goed bruikbare computers is er een soort van digitale kunst ontstaan. Kunstenaars lieten computers met bepaalde codes tekeningen printen of manipuleerden de uitgaande data. De grote opkomst van digitale kunst is echter begonnen met de komst van het internet in zijn huidige vorm. Dit gaf kunstenaars de kans hun werk over de hele wereld te verspreiden en door bewoners van andere werelddelen te laten manipuleren; dit sluit aan op het idee van de global village.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Digitale_kunst